Vestia Oy – Julkaisut

Tuotantosektori

Uuden rakentaminen oli kuin ladun avaamista

Tuotantotiimin suurin ponnistus menneenä vuonna oli lajittelupihamallin suunnittelu ja tekninen toteuttaminen. Lajittelupiha-brändin mukaisen ilmeen saivat hyötyjäteasemat Kalajoella ja Pyhäjärvellä ja lähes valmiiksi saatiin myös hyötyjäteasemat Haapavedellä ja Pyhännällä. Samaan kokonaisuuteen liittyivät lisäksi palvelurakennuksen ja etävalvomon valmistumiset. Hankkeet kilpailutettiin julkisina hankintoina ja oli mukavaa, että alueemme yritykset pärjäsivät tarjouskilpailuissa.

Lajittelupihojen rakentamiskokonaisuutta voisi luonnehtia ladun avaamisen ihanuuteen. On ollut palkitsevaa olla mukana rakentamassa uutta toteutusmallia. Vastaan tuli toki yllätyksiä ja kaikkea emme osanneet ennakoida, mutta rakentamiseen ja toimintaan liittyvät perusasiat osattiin määritellä oikein. Matkan varrella syntyi uusia ideoita, tehtiin variointeja ja toisaalta vahvistui halu vakioida nykyinen toimintamalli ja tekeminen. Periaatteisiimme kuuluvaa kehittämistyötä jatketaan kuitenkin edelleen.

Rakentamisen täyteiseen vuoteen kuului lisäksi tytäryhtiölle ostopalveluna toteutettu teollisuusjätteen vastaanottoalueen rakentaminen.

Jukka Saukko

tuotantopäällikkö